• Kezdőlap
  • 2016.02.27 Közgyűlés beszámolója

2016.02.27 Közgyűlés beszámolója

2016.03.23.
2016.02.27 Közgyűlés beszámolója

 

               

            Király Attila megnyitja a 2017. 02. 27-i közgyűlést.

1.            Jegyzőkönyv vezetőnek Kincses Évát, jegyzőkönyv hitelesítőknek pedig Gulyás Istvánt és Kovács Attilát jelölik, melyet a                közgyűlésen megjelentek egybehangzóan elfogad.

2.            A közgyűlés levezető elnökének Király Attilát jelölik, és a megjelentek egybehangzóan elfogadnak.

3.            Király Attila ismerteti a napirendi pontokat. Módosításra kerül a tagdíj befizetése, melyet a közgyűlés szünetében                          szednek be. Ezt a megjelentek egybehangzóan elfogadják.

                Jelenlévők száma 52 fő, tehát a közgyűlés határozatképes.

4.            Király Attila bemutatja az új tagokat, a megjelentek belépési szándékukat egybehangzóan elfogadják.

                Új tagok: Guruz Kitti, Urbán Gábor, Tűzkő Lajos, Figura László, Burst Attila, Nagy Árpád Tibor, Lengyel Ármin, Szirtes                     Éva, Polonyi György, Madarász Tibor, Kojsza Gábor, Ditrói Zoltán, Szabó Lajos, Torma Vilmos, Mikó Erika, Tarcs Imre,                       Polgár Zoltán, Levanov Réka

5.             Király Attila megtartja a 2015. évi elnöki beszámolót.

                112 főről  92-re csökkent a tagok száma az előző évhez képest, a három fajtaklub működik, de nyitottunk az angóra                    tenyésztők felé, akik egyenlőre egy fővel képviseltetik magukat.

                Ketrecpark vásárlás és felújítás történt az évben.

                A III. Országos Nyúlkiállítás Szikszón került megrendezésre, ahol  591 nyulat sikerült kiállítani, amiket 4 osztrák bíráló                       minősített. 61 kiállító vett részt a kiállításon, ami körülbelül a tagok fele, tehát fejlődő a tendencia.

                Bátonyterenye Önkormányzatától 250 000 Ft támogatást kapott az egyesület.

                Célként tűzzük ki a 2016-os évre a tagok megtartását, illetve hatékonyabbá tételét (kiállításon való aktív részvétel).

                Az elnöki beszámolót a közgyűlés egybehangzóan elfogadja.

6.             Bede Sándor megtartja a pénzügyi beszámolót.

                2015-ben a 92 tag  fizette be,az éves tagdíját, illetve Bátonyterenye Önkormányzatától kaptuk  250 000 Ft                                 támogatást.

                Kiadásunk,   ketrec vásárlásból és felújításól, lábak, tálcák készítéséből, régi ketrecek javításából tevődött össze .

                A munkálatoknak köszönhetően 700 férőhelyes ketrecparkot tudhatunk magunkénak.

               

A III. Országos Nyúlkiállítás bevételei és kiadásai:

Szikszó város Önkormányzata 100 000 Ft-tal támogatta a rendezvényt. Bevételeink fedezték a kiadásainkat , így a kiállítás eltartotta magát.

Kiadásunk magába foglalja  a ketrecpark össze és szétszerelését végző munkások díját, éjszakai őrzést, katalógusokat, a 4 osztrák bíráló napi díját úti költségét, szállását, étkeztetését, a kiállítás lebonyolításában egész nap részt vevő segítők étkezését, éjszakai őrzést, tenyésztői est megrendezését stb. Megállapítható, hogy az idei év a legjobban sikerült kiállítás az eddigi évekhez képest, mind bevétel és kiadás-egyeztetés, mind pedig szervezettség szempontjából.

2015-ben megrendezésre került Agárdon egy vezetőségi gyűlés, ahol minden vezető megjelent. Ennek célja a kiállítás pénzügyi és szervezésügyi hatékonyabbá tétele volt. Megállapítható, hogy ez a gyűlés nagyon sikeres volt, hiszen közel 280 000 Ft-tal sikerült a költségeket csökkenteni.

A tenyésztői estre jelentkezett tagok száma 100 fő volt, de csak 80 jelent meg. A 2016-os év egyik célja, az ilyen plusz költségek kiiktatása, mert ezeknek a tagoknak a vacsoráját ki kellett fizetni előre. Erre érkezett javaslat, hogy a kiállítóknak a tenyésztői esten felszolgált vacsora továbbra is ingyenes, de a plusz főknek, a nem tagoknak és azoknak a tagoknak, akik nem állítanak ki nyulat, a vacsorát ki kell fizetni!

A közgyűlés a beszámolót egybehangzóan elfogadja.

7.            Bodó Sándor Óriás fajtaklub elnöki és tenyésztési vezető beszámolója következik.

Az elnöki beszámolóban elhangzanak a ketrec felújítás részletei, a kiállításon aktívan, tehát 5 napon keresztül segítő tenyésztők kiemelése, és a Szikszói kiállítás pozitív véleményezése.

A tenyésztési vezetői beszámolóban elhangzik, hogy kevesebb nyulat regisztráltak a tenyésztők, mint tavaly, sokkal jobban figyelnek a tenyésztők a származási lap helyes, olvasható kitöltésére, de még mindig sok a hiba.

Bodó Sándor kéri a tenyésztőket, hogy a szükséges adatokat megfelelően töltsék ki,olyan nyúlnál, ami az MNYOE-nél már regisztrálva van viszont nem szükséges minden felmenő adatainak megadása, csak a szülőké, hiszen a rendszerben azok a nyulak egyszer már el lettek mentve. Kéri továbbá, hogy amennyiben a tenyésztő nem kapja meg a származási lapokat 3 hét elteltével, vegye fel a kapcsolatot a tenyésztési vezetővel.  Fokozottan felhívja a tenyésztők figyelmét arra, hogy ajánlott küldeményt ne küldjenek, amennyiben nagyobb odafigyelést igényelnek a posta részéről, a levelet elsőbbségi küldeményként postázzák. Felhívja továbbá  a tenyésztők figyelmét arra, hogy amennyiben származási lap pótlást igényelnek, azt írásban tegyék, amit az alombejelentővel együtt postán küldjenek meg.

Az Óriás Fajtaklub elnöki és tenyésztési vezetői beszámoló a közgyűlés által egybehangzóan elfogadva.

 

8.            Urszin Viktor  középtestű klub beszámolója.

                15 fővel kevesebb tag, mint az előző évben.

A kiállítás pozitív véleményezése, majd beszámoló a pénzügyi helyzetről. Jövőbeli tervek bemutatása, egy lehetséges buszos kirándulás és klubmellények csináltatásának terve.

Loosdorfi kiállításra való meghívás és a feltételek ismertetése, ahol 1 kollekció 6 nyúlból kell majd álljon. A nevezések és a kiszállítás egységesen lesz intézve.

A beszámolót a közgyűlés egybehangzóan elfogadva.

9.         Tóth József  Középtestűs klub tenyésztési vezetői és ellenőrző bizottsági beszámoló  

Pénzügyi hozzászólás: Bede Sándor beszámolóját meghallgattuk és egybehangzóan elfogadtuk.

200 nyúllal több került regisztrálásra a tavalyi évhez képest.

A kiállításon 19 fő összesen 146 nyulat állított ki.

A beszámolót a közgyűlés egybehangzóan elfogadta.

10.        Vanya Mihály kistestű klub elnöki beszámolója

66 db nyulat regisztráltunk a múlt évben, ami kis klubhoz képest megfelelő eredmény, és egyre többen vagyunk. Fokozottan felhívja a tenyésztők figyelmét a színkeverés nagyon szigorú szabályozására a 2016-os évvel kezdve.

A Fajtaklub elnöki beszámoló a közgyűlés által egybehangzóan elfogadva.

11.       Király Attila ismerteti a 2016-os kiállítás időpontját és helyszínét.

Az időpontja 2016. 12. 03-04, helyszíne Bátonyterenye. Ezt a közgyűlés egybehangzóan elfogadja. A forgatókönyv ugyan az, mint Szikszón. Szerda bepakolás csütörtök 11 óráig beszállítás, illetve a bírálat az óriás nyulakkal fog kezdődni, nem pedig a középtestűvel.

12.        Király Attila ismerteti a pénzügyi forrásokat , lehetőségeket

2016-os évre 2 pályázat lett beadva, Az egyik működésre,a másik szakmai napra.. Ezen felül számítunk külön támogatásra Bátonyterenye önkormányzatától. A tervek között szerepel a tagok szakmai segítése,  idegen nyelvű szakmai anyagok fordítása és nyomtatása, nyomtatók, patronok vásárlása, buszos kirándulás lehetősége stb. Idén intézni kell az adó 1 %-nak felajánlásának a lehetőségét is. Megpróbáltuk a TAO támogatást is, de nem esünk bele a kategóriába.

13.       Alapszabály változások ismertetése Király Attila

            Az alapszabály sokkal egyszerűbben, közérthetőbben megfogalmazott.

Magába foglalja a közgyűlés levezető elnök választást, a tagdíj 7 000 Ft-ban történő meghatározását,továbbá azt, hogy ellenőrző bizottság 50 millióig nem szükséges, de 7 tagú vezetőség van, és a régi feladatok is megmaradnak, így például a pénzügyi ellenőrzés.

Ismételt közgyűlés megtartható ugyanazon a napon.

A változásokat a közgyűlés egybehangzóan elfogadja

14.        MNYOE kiállítási szabályzat ismertetése Király Attila

Ismeretei, hogy mire kell figyelni tisztasági és higiéniai szempontból, bemutatja a bírálatra és a kollekció győztesekre vonatkozó szabályokat.

A szabályzat a közgyűlés által egybehangzóan elfogadva.

15.        Regisztrációs szabályzat ismertetése Király Attila

 Mindhárom klubra ugyanazok a szabályok vonatkoznak. Továbbá egységesíteni szeretnénk a szín és a fajta keresztezést az egész  országra nézve. Szín és fajta keresztezési szabályok ismertetése. (Mit mivel lehet, mit mivel nem lehet keresztezni?)Egy alomban  maximum 3 szín regisztrálása lehetséges!A regisztrációs szabályzatot és a szankciót a közgyűlés egybehangzóan elfogadja.

16.        Módosított fajtaklub szabályzatok Király Attila

A vezetőségben minimum 3 + 2 főnek kell lennie. Minden tagnak részvételi kötelezettsége van, tehát a kiállításon ki kell állítani. Amennyiben a tag ezen kötelezettségének nem tesz eleget a 3. évben sem, úgy az éves tagdíj minden évben 7 000 Ft-tal megemelkedik, egészen addig, amíg a tenyésztő ki nem állít legalább négy nyulat.

            A módosított fajtaklub szabályzatot és a szankciót a közgyűlés egybehangzóan elfogadja.

17.       2016. évi kiállítások ismertetése Bede Sándor

Loosdorfi kiállításra Ausztriába meghívást kaptunk, ahol hozzávetőlegesen 1000 nyúl szokott kiállítva lenni. Egy kollekció 6 db nyúlból áll. Az egyesület tervezi a nyulak ki és hazaszállítását, a nevezési díj kiutalását. A nevezési díjat a tenyésztőnek előre meg kell fizetni!

Bak kiállítás terve 2017 februárban Kiskőrösön. 2 lehetséges helyszín is van, körülbelül 50 000 Ft/3 nap árért. Ezzel a kiállítással egybekötnénk a 2017. évi közgyűlést is.

Szlovák kiállításra is kaptunk meghívást.

A közgyűlés egyértelműen jelezte, hogy mindhárom kiállítás iránt érdeklődik.

18.        Király Attila bemutatja Mikó Erika által készített pólók vásárlásának lehetőségét.

19.       Középtestű nyúleladásra vonatkozó szabályok Urszin Viktor

           Az kiállításon a katalógusba bekerült nyulak árának minimális 10 000 Ft-ban való meghatározása.